יום שישי, 20 בפברואר 2015

פשטות מתוחכמת: ריזוטו פתיתים עם דלעת ופטריות



לא מזמן נסעתי לשדה בוקר בתור עוזרת צלם של אבא שלי,

במסגרת פרויקט חדש שהוא עובד עליו על דוד בן-גוריון.

כשהוא הציע לי להצטרף אליו לנסיעה זאת לא הייתה שאלה בכלל,

צילום ומדבר הם שני דברים שאני מאוד אוהבת.

וגם כי הוא ביקש ממני וזה אבא שלי.



המדבר בשבילי הוא מקום של רוגע ונחמה,

ובשנים האחרונות נשארה בעיקר הרגשה של החמצה וגעגוע לחופשות בסיני,

בחיפוש מתמיד אחר תחליפים בכל מיני אורחנים בדרום הארץ. 


המקום המושלם.


כשהגענו לשדה בוקר, נכנסנו לצריף של דוד ופולה והסתובבנו בין החדרים.

כשנכנסתי למטבח, לא יכולתי שלא לשים לב לכמה באופן אירוני, הוא דומה למטבח שלי. קטן מאוד, צנוע ומינימלי. 

זה הזכיר לי שבן-גוריון הוא זה שהמציא את הפתיתים (בשיתוף עם אחד ממייסדי אסם).

בתקופת הצנע, כאשר היה מחסור באורז, בן-גוריון ביקש למצוא תחליף שעשוי מחיטה. וכך נוצרו הפתיתים. גאונות. 

דמיינתי את דוד ופולה יושבים במטבח הקטן שלהם ואוכלים פתיתים של אסם. 


המטבח של דוד ופולה בן-גוריון. וינטאג' במיטבו.

זה הוביל אותי לחשוב על התקופה הזאת בחיים.

תקופה בה אני אמורה לאכול פתיתים ולעבוד במלצרות ולחיות בדלות עד סוף התואר. 

ואז חשבתי- למה אני אמורה להיות בסדר עם זה?                   

אולי עם מלצרות ומטבח קטן השלמתי, אבל לחיות ולאכול טוב זה דבר שאני לא מוכנה להתפשר עליו. 

ופתאום, בבת אחת הכל התחבר לי לריזוטו פתיתים (הברקה שלצערי לא גיליתי ראשונה).

שילוב מנצח של פשטות ויוקרה, עם מצרכים שאפשר למצוא כמעט בכל בית. 

ואם לא אז בסופר מתחת לבית.


לטבעונים- לוותר על הגבינות ולהכין רק עם יין וירקות. טעים.


טיפ: ממליצה להשתמש פרמז'ן איכותי. הוא אמנם יותר יקר אבל מחזיק מעמד הרבה יותר זמן והוא הרבה הרבה יותר טעים.


 
מצרכים:
פתיתים
בצל
דלעת 
פטריות
שן שום
יין לבן/אדום יבש
שמן זית
שמנת לבישול
פרמז'ן

אופציית הגשה: לגרד עם קולפן חתיכות דקות של פרמז'ן ולפזר מעט עירית קצוצה.

הוראות הפעלה:

  • חותכים בצל ושום לחתיכות קטנות, את הדלעת לקוביות, את הפטריות לכל גודל שאוהבים. 
  • מגרדים את הפרמז'ן בפומפייה. 
  • מרתיחים קומקום עם מים.
  • מוסיפים שמן זית לסיר ומכניסים את הבצל, מטגנים עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הדלעת ומערבבים. כשהדלעת מתרככת מעט, מצרפים שום ופטריות, מלח פלפל.         
  • מוזגים את היין לתוך הסיר (בערך רבע כוס), כשהוא מתאדה ונעלמים הנוזלים, מוסיפים את הפתיתים ומערבבים הכל יחד.
  • מוסיפים מים רותחים (כמות שווה לפתיתים), מנמיכים את האש וסוגרים את המכסה לכמה דקות שהפתיתים יתבשלו.
  • כשהפתיתים כמעט מבושלים, מוסיפים שמנת (רבע מיכל) ואת הפרמז'ן המגורד. מערבבים וסוגרים את המכסה לעוד דקה. כשהפתיתים רכים ונימוחים מורידים מהאש. מגישים חם מהסיר ומקשטים בקרעי פרמז'ן ועירית. 

ותודה לבן-גוריון.