יום שישי, 17 באוקטובר 2014

ממשיכה את המסורת המשפחתית: ירקות מוקפצים עם פסטה


המתכון הזה הוא מאוד סנטימנטלי בשבילי כי הוא של אבא שלי, שמכין אותו בווריאציות שונות מאז שאני בת 10.


נפגשים לשחק מטקות. אבא והים.

                                  

זה התחיל בתור מוקפץ אסייתי- ירקות עם עוף בסויה וג'ינגר שהוקפצו בווק. אחר כך העוף הוחלף בבשר טחון, ובהמשך הווק הומר במחבת ברזל, הסויה הוסרה ורשמית התבשיל כבר לא היה אסייתי. היום הוא צמחוני לחלוטין עם תוספת איטלקית ותבלינים הודים ומזרחיים.




אני יכולה לומר בוודאות שאחרי שנים של ניסוי וטעייה- התבשיל מושלם. לכן אני גם יותר משמחה לשתף ולחלוק אוכל שתמיד יהיה בשבילי זיכרון של בית.


גן עדן זה כאן.


אבא שלי הוא בשלן אינטואיטיבי. הוא מאלתר ומגוון כל הזמן במטבח, ולכן גם האוכל שלו תמיד יוצא טעים וייחודי.


אופן ההכנה של המתכון תואם: הסדר ברור (מטגנים את הירקות אחד אחרי השני), אבל הזמנים והכמויות הם לשיקול דעתכם (תהיה גם אופציה לכמויות, בתחתית הפוסט).

זאת ההזדמנות שלכם להחליט איך אתם רוצים שהמנה תראה- אם אתם אוהבים את הירקות עשויים היטב או יותר קראנצ'ים, מעדיפים יותר תירס ופחות גזר, תלכו לפי האינסטינקטים והטעם שלכם-  כך גם האוכל ייצא יותר טוב. 



לי יש בבית כיריים חשמליים, אז זמן ההמתנה עד שהמחבת מתחמם הוא כפול ומייגע.


לכל בעלי הכיריים החשמליים - לבי אתכם.


טיפ: ממליצה להשתמש במחבת איכותי שישמור על הירקות מלהישרף.

דבר נוסף, יש במתכון שני תבלינים שבעיניי מוסיפים המון - החוויאג' (שעושה קאמבק מהמתכון הקודם של המרק) וקארי- תערובת תבלינים הודית שמכילה כורכום, כמון, חילבה, זנגביל טחון, ציפורן, שומר והל. למי שאין בבית ומתחשק לו לקנות, אלו תבלינים מעולים שבטוח ישמשו אתכם בעתיד. אבל, מכיוון שגם לי אין תמיד את הזמן והסבלנות ליישם מתכונים שאין לי את המצרכים אליהם, זה ממש לא חובה. תמיד אפשר להשתמש בתבלינים שיש בבית. אופציה נוספת היא לתבל רק במלח פלפל, עדיין ייצא טעים.



אופציות הגשה: לקשט בפטרוזיליה, להוסיף פרמז'ן או לזלף מעט טחינה גולמית מעל המנה.



אין כמו פרמז'ן איכותי (מפריז).

מצרכים:


בצל (סגול או לבן)
2 שיני שום
3 גזרים
בטטה
דלעת
תירס (אם טרי- 2, שימורים- חצי קופסא)
שמן זית
תבלינים –  חצי כפית חוויאג', חצי כפית קארי, מלח ופלפל.
חופן פטרוזיליה (אופציונלי)
חבילת פסטה

הוראות הפעלה:
  • מקלפים את הבצל והירקות וחותכים לחתיכות דקות.
  • מקלפים את שיני השום.
  • מחממים מחבת ומוסיפים שמן זית (כמות נדיבה שתכסה את המחבת).
  • מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף.
  • מוסיפים את שיני השום, מערבבים, ומשאירים לעוד דקה.
  • מוסיפים את הדלעת ומטגנים לכמה דקות.
  • מוסיפים את הבטטה ומערבבים.
  • כשהבטטה והדלעת מתרככות, מוסיפים את הגזר, מערבבים מעט ומתבלים.
  • כשכל הירקות התרככו, מוסיפים את התירס ומערבבים.
  • כשהירקות רכים מכבים את האש, מכסים במכסה ומשאירים לעוד כמה דקות, שהטעמים ייספגו.


 בתיאבון.


יום שני, 13 באוקטובר 2014

לקראת החורף: מרק ירקות עם קוסקוס


לפני כשבועיים, בדרכי חזרה הביתה מהים, נחתה עליי פתאום השתוקקות עזה למרק.

לא סתם מרק. מרק ירקות עם קוסקוס.


30 מעלות, חום אימים, אני נוטפת זיעה על הקטנוע והמוח שלי לא מרפה. מרק עכשיו.



עצרתי בסופר וקניתי גרגירי חומוס בקופסת שימורים (מתנצלת מראש בפני כל האורגנים אקולוגים/אבא שלי, לא היה לי זמן להשרות מראש והייתי רעבה). תיארתי לעצמי שאת שאר המצרכים אמצא כבר בבית. טעיתי. שני תפוחי אדמה, בטטה ובצל. בכל זאת לא ויתרתי, התחלתי בקילוף.       



   

בעודי עומדת במטבח עם הבגד ים עליי וחותכת ירקות, בן הופיע מהחדר וחשב שנפלתי על הראש. בלי קשר יש לנו חילוקי דעות בעניין האקלים בבית (מזגן) -  אנחנו תמיד הפכים, כשהוא מת מחום אני קופאת, ולהיפך. כל אחד טוען שהבעיה היא אצל השני. באותו הרגע הייתה לו ראיה מצוינת כדי לבנות עליי תיק, ולנצח. בגדול. הוא לא ניצל אותה, למזלי.




תוך 10 דקות סיימתי עם החיתוך והטיגון של הירקות (ברגע האחרון גם מצאתי פטרוזיליה), הוספתי מים רותחים, חצי כפית של חוויאג' למרק, מלח פלפל, סגרתי את המכסה והלכתי להתקלח. כשיצאתי המרק היה מוכן. נשאר רק להכניס את גרגירי החומוס ולהכין את הקוסקוס.



מאז כבר יצא לי להכין שוב את המרק, אבל הפעם שדרגתי והוספתי דלעת, גזר ושום.

גם בלי, המרק יוצא טעים, מנחם והכי חשוב- קל ומהיר!!!




טיפ: הדבר היחיד שחשוב במתכון (מעבר לירקות ומים) זה החוויאג'- תערובת תבלינים תימנית שבדר"כ מכילה כורכום, כמון, הל וחילבה. אני ממש ממליצה למי שאין לקנות אותו, הוא מוסיף טעם עמוק למרק ולתבשילים ואפשר להשיג אותו בכל מקום (סופר, שוק, חנויות תבלינים וכו'). רק כשאתם קונים תבקשו חוויאג' למרק, כי יש גם חוויאג' לקפה ואלו שתי תערובות שונות.


הוראת בטיחות: אני הלכתי להתקלח בידיעה שעוד מישהו היה בבית, אם אין מי שישגיח אל תעזבו את הסיר לבדו. זהו אני מכוסה מכל הכיוונים, אפשר להמשיך.



:(מצרכים למרק המשודרג (אני הלכתי על כמויות שמתאימות לזוג


             2 תפוחי אדמה              
בטטה
דלעת
3 גזרים
בצל
שן שום
חופן פטרוזיליה
שמן זית
גרגירי חומוס
תבלינים- חצי כפית חוויאג' למרק, חצי כפית פפריקה (אופציונלי), מלח ופלפל.


הוראות הפעלה:



  • מרתיחים קומקום עם הרבה מים.
  • מקלפים את הירקות וחותכים לקוביות. את הבצל חוצים לחצי.
  • מוסיפים שמן זית למחבת ומטגנים מעט את הבצל.
  • מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים.
  • מוזגים את המים הרותחים לסיר עם הירקות.
  • מוסיפים חופן פטרוזיליה ושן שום שלמה.
  • מתבלים בחוויאג' ומלח פלפל.
  • כשהמרק מבעבע, מנמיכים את האש וסוגרים את המכסה.
  • כשהירקות רכים (בערך 20 דק'), מוסיפים את גרגירי החומוס ומערבבים.

לקוסקוס (ללא בישול):


  • מרתיחים קומקום.
  • שופכים את הקוסקוס לקערה עמוקה או סיר .
  • מתבלים במלח ופלפל, מעט שמן ומערבבים עם מזלג.
  • מוזגים את המים הרותחים מעל הקוסקוס (כמות שווה) ומכסים בצלחת/מכסה.


בערך 6 דק' והקוסקוס מוכן!

אה ולא לשכוח להדליק מזגן. בתיאבון.

יום חמישי, 9 באוקטובר 2014

האסקפיזם המושלם: שבוע בפריז

אז אחרי חודשים של שירות אנשים שיכורים- העבודה השתלמה!

הכרטיס נקנה- החופשה סוף סוף הגיעה.


יש משהו בפריז. משהו שלא ידעתי להגדיר אותו, אלא רק בדיעבד כשחזרתי לארץ. קודם כל שמתי לב שהצרפתים לא מחוברים באינפוזיה לאייפונים שלהם. גם במטרו ובמקומות שאני הייתי טוענת שהם הכרחיים בשביל להעביר את הזמן, אז לא! הם יעדיפו לקרוא ספר או לשמוע מוזיקה (!!!).

דבר שני, הם מסתובבים ברחוב עם באגט כאילו כלום.



מעבר לזה, התיירים לא ממש מעניינים אותם ורובם לא טורחים אפילו ללמוד אנגלית. לי זה לא הפריע. אפילו קצת חיבבתי את הגישה הקשוחה והאליטיסטית של אםאתהלאיודעצרפתיתבעיהשלך (במבטא צרפתי).


תיירם בלובר
                                                 תיירים בלובר.

כמה אנקדוטות לגביי הבחורות הפריזאיות:

-יש להן חיבה עמוקה לנעלי סניקרס (גם עם שמלה או חצאית).
-הן לא שמות לק בציפורניים.
- הן אוכלות מלא באגט ולא משמינות.


 געגועים עמוקים.
                                      

הנונשלנטיות בעיר הזאת הקסימה אותי. הרחובות יפים ומטופחים באופן שנראה חסר מאמץ לחלוטין.




אוכל:

אין ספק שהאוכל הרבה יותר הולם לקרניבורים. התפריט הצרפתי מבוסס על סטייקים, המבורגרים, דגים ופירות ים. מה שכן, הצרפתים יודעים לעשות את הבשר כמו שצריך. אם הזמנת מידת עשייה מדיום, זה אכן יהיה כך- אדום ועסיסי מבפנים.  ביום השלישי, פגשנו קרובי משפחה, ז'אן-פייר ואגת, שלקחו אותנו לביסטרו צרפתי קלאסי. קשה לתאר במילים כמה התמוגגתי מהאוכל. ז'אן פייר פיקד על הזמנת הראשונות והקינוחים, אחת הראשונות הייתה מנת מולים שמעולם לא ראיתי לפני, והיא הייתה פשוט מעולה!


     מעט חשודים אבל טעימים בטירוף.
                             

בתקופה האחרונה אני מאוד משתדלת להפחית בבשר ואני מודה שבפריז חטאתי. בעיקר לא הצלחתי לעמוד בפני באגט עם האם וצ'יז (או: ז'אמבון אה פרומאז'). מה שמביא אותי לדבר קצת על הבאגט. הוא בכל מקום: תקבלו אותו חתוך בתוך סלסלה כחלק אינטגרלי מהארוחה במסעדות (לפעמים הוא גם יהיה חם!), תראו אותו בכל מאפייה ופטיסרי, ובידיהם של הצרפתים הקונים אותו טרי מידי יום. 


קניות:

השופינג בפריז הוא כייפי ביותר. בכל פינה אפשר למצוא חנויות בגדים, בוטיקים של מעצבים, וכמעט בכל חנות יש דברים ממש יפים. אני העדפתי לקנות מחנויות מוכרות (H&M וכו'), הבגדים יפים והרבה יותר זולים אז יכולתי להתפרע ולקנות יותר. מצד שני, אם יש תקציב, כמובן שמיד ללכת לחנויות הבוטיק, שם אפשר למצוא דברים ייחודיים ושווים. 


  כי חייבים הפסקת קפה בין קנייה לקנייה.    
                                                                                          

עוד דבר נחמד בפריז הוא שכמעט בכל רחוב או סמטה אפשר למצוא גן נסתר, הנחבא בין הבניינים.  



והדלתות (כן אני מדברת על דלת)!!! כל כך מרשימות שפשוט אי אפשר להתעלם מהן.



בעצם החיסרון היחיד הוא שהיא מאוד יקרה. אני הגעתי בידיעה שאני הולכת לבזבז את כספי על דברים נחוצים (שופינג), אז זאת לא הייתה בעיה, אבל כדאי לבוא מוכנים.


        עצי ערמונים בגני לוקסמבורג.           


     עד הפעם הבאה.
                                    

יום רביעי, 8 באוקטובר 2014

הבלוג שייך לסטודנטית שהחליטה לשבור את הסטיגמה ולבשל כמו גדולה. 

קוראים לי נועה, בת 25, סטודנטית שנה אחרונה לתקשורת, שוכרת דירה בדרום ת"א עם בן הזוג שלי בן (שהוא גם סטודנט וגם טבח מעולה). אני אוהבת לצלם ולאכול ולדבר על אוכל ולחשוב מה אוכל מחר גם אם כרגע אכלתי. 

כל המתכונים בבלוג מפורטים, מתאימים לכל הרמות ומחולקים לשתי קטגוריות- רעב ופחות רעב. 

חוץ מאוכל אפשר למצוא גם קצת המלצות, קצת חו"ל, קצת סיפורים והרבה צילומים. 

מעוניינים לשתף מתכונים, המלצות או כל דבר אחר? צרו איתי קשר:  noa.gal8@gmail.com